Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Услуги >> Естетична и козметична стоматология >> Порцеланови фасети

Порцеланови фасети

Порцелановите фасети са тънки черупки от порцелан, които точно пасват върху предната повърхност на зъбите и се фиксират на място, чрез техниката на адхезивно залепване. Фасетите имат уникалната способност напълно да маскират зъби с петна и непривликателно оцветени; да коригират износени и старчески изглеждащи зъби; да затварят разстояния между зъбите; да възстановят счупвания и пукнатини в зъбите; да направят изкривените и завъртяни зъби да изглеждат прави и равни. Всичко това може да бъде постигнато използвайки хубав транслуцентен порцеланов материал, който позволявайки на светлината да преминава, има напълно естествен и реален изглед. Порцелановите фасети са значително по трайни и устойчиви в сравнение с фотополимерните възстановявания. Не се оцветяват с времето.

Обновяването на вашата усмивка би могло обикновено да бъде постигнато в няколко посещения. Минимално реоформяне на вашите зъби е необходимо, за да се създаде място за фасетите и между посещенията Вие ще носите предварителни фасети (цената не е включена към окончателните фасети).

По време на консултацията е необходимо да кажете на стоматолога как искате да изглежда вашата усмивка. Той ще Ви разясни реално какви промени са възможни. Нагледно ще ви бъде предоставен моделаж на възможните корекции във формата, положението и размера на вашите зъби. В повечето случаи са необходими само две посещения , независимо на колко зъба ще бъдат сложени порцеланови фасетки. Обикновено времето между двете посещения е една седмица.

Kоличеството изпилен емайл е около 0,5 до 0,7 милиметра. Сравнено с повечето стоматологични процедури това е доста щадящо за твърдите зъбни тъкани. Самото пилене се прави под локална анестезтезия.

Порцелановите фасети не са подходящи за хора, които стискат и стриват усилено зъбите си.

Хора, страдащи от бруксизъм или бруксомания не са подходящи за естетични порцеланови фасети. През деня тези вредни навици лесно се подтискат и контролират, но по време на сън този контрол липсва. В спящо състояние човек с бруксизъм може да счупи керамиката на фасетите. Това се избягва с носене на специални шини по време на сън.

Клинични случаи

назад

   Esthetic dent © 2009 Всички права запазени!    web design: www.studioka3.com